Selecteer een pagina

Euritmietherapie

Euritmietherapie is een bewegingstherapie. Als patiënt krijg je oefeningen aangereikt die bij jouw vraag naar verandering passen. Deze voor jou specifieke bewegingen kunnen door herhaling en daarmee door verdieping in je eigen ervaring tot een nieuwe stap in je leven leiden, je een nieuwe richting geven, je helpen om een gezond evenwicht te vinden.
Een verwijsbrief van een arts of iemand die bevoegd is een diagnose te stellen, is handig en ook verplicht gezien de afspraken die zijn gemaakt met de beroepsvereniging voor euritmietherapeuten en de zorgverzekeringen.
Bij een aanvullende verzekering wordt de therapie in de meeste gevallen vergoed.

Euritmietherapie kan op elke leeftijd gedaan worden, ook zittend of liggend als b.v. het lopend bewegen niet meer kan. Het is ook mogelijk het passief te ondergaan in het geval van een baby, bij een verlamming of bij iemand in de laatste levensfase.

Een sessie kan tussen ½ en ¾ uur duren. Daarna wordt een korte rustpauze aanbevolen.
De frequentie en de tijdsduur van het hele traject zijn individueel verschillend. In het algemeen 1 keer per week gedurende 7 weken, daarna met grotere tussenpozen tot in totaal 12 keer.

Euritmietherapie is vanuit de antroposofische menskunde ontwikkeld en stimuleert samen met andere therapieën zoals fysiotherapie, uitwendige therapie of kunstzinnige therapieën het genezingsproces. Het concept van de antroposofische geneeskunst is holistisch en heeft de intentie de reguliere wegen van genezing te verruimen en aan te vullen.